16 t/m 19 augustus  2019

  Berg aan de Maas


Tickets  

Klik hier om uw tickets te kopen.


Programma Augst Cultuurfestival 2019

Vrijdag 16 augustus

13:15 uur Berg Broesj: Gezellige middag voor gehandicapten, zieken en senioren.    

18:30 uur: Bedank-bijeenkomst voor vrijwilligers & wagenbouwers  

20:30 uur: Paul van de Laar only 90's, Q-music foute uur en Paul Rabbering

Zaterdag 17 augustus

12:00 uur: Kidsmiddag in het feestpaviljoen  

18:00 uur: Dialectmis speciaal in het teken van het Augst Cultuurfestival met gospelkoor Asempa.  

19:00 uur: ‘Levende Schilderijen’ Meer info volgt nog  

21:00 uur: Tonca

Zondag 18 augustus (gratis toegang) 

12.30 uur: Cultuurfestival met cultuur, dans en muziek. Thema: Vrijheid  

13.30 uur: Start Augst Cultuurparade  

19.30 uur : Vangrail  

Maandag 19 augustus

21:00 uur Blizzert   


Klik hier voor meer informatie over het programma:  

https://www.augst-cultuurfestival.nl/https/-/augst-cultuurfestival-nl/Agenda/Programmaoverzicht/


Augst Cultuurfestival is een evenement dat in Nederland zelfs op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst is en daar zijn we trots op. Ook dit jaar wordt het weer een uniek cultureel en feestelijk weekend voor jong en oud.  Aniek Hornesch Augstkoningin 2019

Zondag 23 juni is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekendgemaakt: Aniek Hornesch. Onder grote belangstelling werd de stralende nieuwe Augstkoningin aan het Bergse publiek voorgesteld.     

Augstkoningin Aniek Hornesch  

Aniek Hornesch neemt het Augstkroontje over van Oogstkoningin 2018 Naomi Omani. Aniek is geboren op Oogstdankfeestzondag in 1997 en is 21 jaar. Nadat Aniek haar verzorgende IG diploma behaalde, wilde ze graag verder leren en hoopt ze over een half jaar haar opleiding af te ronden tot verpleegkundige. Ze werkt bij Vivantes Ouderenzorg locatie Urmonderhof in Urmond.    

Muziek is haar grootste hobby. Ze speelt bij het slagwerk van Harmonie st. Joseph van Berg aan de Maas en bij het slagwerk-ensemble van de Philharmonie in Sittard.  

Voor Aniek is dit het een droom die eindelijk uit is gekomen: “Al vele jaren kijk ik uit naar het moment dat ik de Augstkroon mag dragen en het visitekaartje mag zijn voor het Augst Cultuurfestival. Nu mag ik eindelijk met veel enthousiasme aan deze bijzondere en speciale taak beginnen. Ik heb veel zin in het komende Augst-jaar en hoop iedereen te mogen verwelkomen tijdens het feestweekend in Berg aan de Maas.”  

Foto´s: Photo4fun/ Rachelle Philippen Gratis toegang voor Augst Culturele Parade 

Het Augst Cultuurfestival vindt plaats van vrijdag 16 t/m maandag 19 augustus. Het cultuurfestival heeft dit jaar als centraal thema Vrijheid. Op vrijdag en zaterdag vinden als vanouds de seniorenmiddag Berg Broesj, het muziekprogramma in het feestpaviljoen, de kindermiddag, dialectmis en het straattheater plaats.

Op zondag wordt de dorpskern feestelijk versierd en passend aangekleed naar het thema ‘Vrijheid’. Het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival is op zondagmiddag, met de Augst Parade en een verrassend muziek- en cultuurprogramma in de dorpskern. De toegang voor de Culturele parade op zondag is gratis. Na afloop van de Augst Parade vormen de paradewagens op het Ireneplein en Beatrixplein het decor voor toneel, dans en muziek.   

  • DSC_7892AA
    DSC_7892AA
  • DSC_0723AA
    DSC_0723AA
  • DSC_7593AA
    DSC_7593AA


Augst Cultuurfestival  

Het Augst Cultuurfestival is een uniek cultureel evenement dat in 2019 voor de 73e (!) keer georganiseerd wordt. Van 16 t/m 19 augustus is het weer feest en zal de culturele stoet door het gezellige Berg aan de Maas trekken, zal de kern van Berg aan de hand van het thema treffend omgetoverd worden en zullen elke dag activiteiten plaatsvinden.  

 

AUGST

 

 
102790